GAZİANTEP / ŞEHİTKAMİL - Atabek İlkokulu

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Okulumuz 1951-1952 eğitim öğretim yılında şu anki okul binasının bulunduğu yerde 2 derslikli olarak eğitim öğretime başlamıştır.Taş bina olarak inşa edilen okulumuzun yanında 2 odalı bir de lojman yapılmıştır.Daha sonra  1990 -1991 eğitim öğretim yılında 3 derslikli yeni bir okul binası ve 2 odalı bir lojman daha inşa edilmiştir.Eski okul binası da yıkılmayarak atıl durumda bırakılmıştır.2003 yılında bu eski okul binası ile ilgili yıkım kararı alınmıştır.2004 yılında da Şehitkamil Kaymakamlığı ve Şehitkamil Belediyesi Tarafından eski okul binası yıkılmıştır.Okulumuzdaki öğrenci sayısının fazla olması ve6-7-8 sınıfların taşımalı eğitim kapsamında Yukarı Beylerbeyi İlköğretim Okuluna devam etmeleri sebebi ile 2006-2007 eğitim öğretim yılında 9 derslikli yeni bir bina ve lojmanların onarımı Gaziantep İl Özel İdaresi tarafından yaptırılmıştır.Şu an bu yeni bina ilkokul kısmında 8 sınıf öğretmeni 3 okul öncesi öğretmeni, 2 idarecisi ve bir temizlik görevlisi bulunmaktadır.  240 ilkokul,73 anaokulu olmak üzere toplamda 313 öğrenci mevcudu ile eğitim öğretime devam etmektedir.

Okulumuz adını köyün adından almaktadır.Köyümüzün ise Selçuklu devleti yıkıldıktan sonra ortaya çıkan Atabeylerden Mehmet Zengi Atabey’den adını aldığı söylenmektedir.Köyün kuzeyinde Mehmet Zengi Atabey’e ait olduğu söylenen bir de türbesi bulunmaktadır.Etebek olan köyün adı zamanla Atabek olarak değişmiş ve resmi yazışmalarda bu isim kullanılmaktadır.2004 yılında çıkan belediyeler yasası ile köyümüz Şehitkamil ilçesine bağlı bir mahalle konumuna geçmiştir.

Okulumuzun yüzölçümü bahçesi ile birlikte 2490m2  olup tapusu Atabek köyü tüzel kişiliğine aittir.

Yayın: 30.09.2023 - Güncelleme: 01.01.2024 21:46 - Görüntülenme: 52